שנאת חינם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/08/22 17:27 כח באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול לגבי שנאת חינם,

כמו שאתה יודע, יש את הסוגייה על רבי יהושוע בן פרחיה שישו היה תלמידו

הרב יודע ש "ישו" הוא המשיח של הנוצרים, השלאה שלי היא למה אנחנו (עם ישראל) שונא את אותו "ישו", האם זאת שנאת חינם?

כי רבי יהושוע בן פרחיה היה חי במאה ה-2 לספירה, וישו היה חי לפני כ- 2000 שנה, יש בניהם הבדל של כמה מאות שנים.

האם מדובר על "ישו" אחר?

זה קשור לשנאת חינם כי אנחנו שונאים את ישו של הנוצרים ללא עוול בכפו כי מה שרשום בגמרא בכלל לא מכוון עליו.

תשובה

היה הרבה עוול בכפו פגע פגיעה קשה בישראל במיוחד בצד הרוחני, עיין רמבם סוף הלכות מלכים במהדורות הלא מצונזרות.

שנאת חינם היא שנאה בתוך עם ישראל שנובעת מהבדל בסגנון עבודת השם או או שוני בשייכות החברתית או שוני בסגנון האישיות, ועל הנוצרים במיוחד הראשונים נאמר הלא משנאך השם אשנה.