שם לתינוק וסנדקות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/08/22 09:39 כח באב התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני מתקרבת ללידת בני ומתלבטת לגבי השם "נצר- יצחק"

שמם של אבי ז"ל ושל אביו של בעליו הינו יצחק ונצר בחרנו מכיון שיש לנו רק בנים שיהיו בריאים וזה מסמל המשכיות של האבות שלנו. האם השם הזה הוא טוב לילד?

בנוסף ראיתי שיש פסוק בתנ"ך שמזכיר זאת- "נצר מעדה ידי להתפאר" האם הפסוק הזה מסמל טובות?

בנוסף, האם האבא יכול להיות סנדק של 2 מבניו? היה של האמצעי ועכשיו אנחנו רוצים לשלישי או שעדיף לתת לגיסי שהוא אדם משכמו ומעלה צדיק!

תודה רבה על המענה

תשובה

שם מצויין. אבא יכול להיות פעמיים סנדק אין בעיה משום שזו זכות גדולה נהגו בהרבה מקומות לחלק את זה לכמה שיותר אנשים אבל ודאי שאין בזה שום בעיה הלכתית