חלום על נפטר

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/08/22 08:58 כה באב התשפב

שאלה

צהריים טובים , ברוך ה אני בהריון ראשון . בלילה של יום שישי חלמתי שסבא שלי מצד אמי בא לבית של חמי וחמתי ויש אנשים בבית (אני לא זוכרת מי האנשים).בחלום אני זוכרת שסבא שלי נפטר אבל אני מאוד שמחה לראות אותו הוא כל הזמן מחייך ונראה טוב. במהלך החלום אני זוכרת שיש דיבורים ברקע אבל אני מסתכלת רק על סבא שלי ושמחה לראות אותו. אני קמה מהכיסא ומתיישבת לידו על הספה והוא מניח את הראש על הרגליים שלי (כאילו הוא נח) עדיין מחייך. החלום נגמר ככה. אשמח לדעת אם יש פרוש לחלום תודה מראש.

תשובה

בעיקרון "חלומות שוא ידברו" ולא צריך להתיחס אליהם יותר מדאי, אא"כ חלום מסויים חזור כמה פעמים. אם החלום יחזור יתכן מאוד שסבא שלך רוצה לרמוז לך שאם יהיה בן תקראי אותו על שמו