נכשל בשמירת הברית בכל פעם מחדש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/03/18 16:58 ט בניסן התשעח

שאלה

שלום רב.

אני נער בן 22. ואני על סף ייאוש.

אני מרגיש שאני כל הזמן נכשל בשמירת הברית, ובכל פעם מחדש זה מכאיב יותר ויותר ללב. בכל פעם אחרי שאני נכשל אני הולך וטובל במקווה ומתוודה על החטא ומקבל על עצמי לא לעשות את זה שוב. אבל הייאוש רב, והמצברוח ירוד, וקשה לי מאוד לשמור על העיניים ועל הברית ואני נכשל בכל פעם מחדש. ובכל פעם מחדש הלב שלי נשבר וצורם יותר ויותר וכואב לי נפשית על הנפילה הזו.

אני אשמח לעצה או לעזרה כלשהיא, בבקשה.

תודה רבה

תשובה

שלום.

חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שמתבייש באמת בעבירות שלו, ומי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.

הכי חשוב, זה לא ליפול בייאוש. כלומר, גם אם אדם נפל 100 פעמים, כל עוד הוא חי, הוא יכול לקום.

עצם הצער שלך על הנפילה והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, וכל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין. ואפשר גם לפנות אליהם בטלפון.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

אם כל זה לא מסייע אני מציע לפנות לסיוע של איש מקצוע בהמלצה של תלמיד חכם.

בהצלחה רבה

ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´