לברך על מנה אחרונה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/11/17 10:42 ד בכסלו התשעח

שאלה

האם לברך על מנה אחרונה או שזה בא כחלק מהסעודה ואז ברכת המוציא פוטרת את הכל?

תשובה

ב"ה

שלום.

הגדרת "קינוח סעודה" הוא כל דבר שלא נאכל עם הלחם. כגון עוגות גלידה פירות וכדומיהם.

ואם סיימתם לאכול את הסעודה והתחילו לפנות את הצלחות ואפילו להסיר את מפת הניילון ואח"כ על שולחן נקי הגישו את ה"מנה אחרונה" צריך לברך לפני האכילה.

כנ"ל לגבי עוגות -אם הם נאכלים כקינוח אחרי ששבעת מהסעודה אתה מברך לפני "בורא מיני מזונות"

אבל אם אתה אוכל את העוגות מפני שלא שבעת מהארוחה אז העוגות הם חלק מהסעודה ואתה לא צריך לברך לפני "בורא מיני מזונות".

אגב,

נכון הוא שיש מנהג הרווח בציבור לאכול פירות כמנה אחרונה ו"מתוקים " למיניהם ואם זה בשבת אז זה נכלל במצוות עונג שבת.

אולם כדאי לך לשים לב לכך שמבחינה בריאותית כדאי לתת למערכת לעכל את האוכל בנחת ולא להעמיס "מתוקים".כמנה אחרונה.

החשק וההשתוקקות למשהו מתוק אחרי הסעודה נובע מכך שמערכת העיכול לא מסוגלת לעכל את כל האוכל הרב (למשל בחתונות...) ואז הגוף מבקש סיוע של סוכר (בעזרת פקודה מהמוח לפה)שיעזור למערכת העיכול לפרק את כל מה שהאדם אכל..

קח את זה בחשבון הכללי.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.