כללי

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 29/08/17 16:07 ז באלול התשעז

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, בלי נדר פעם היה לי מנהג של קריאת תהילים, בלי נדר אחרי כל מנהג בלי נדר הייתי שמה כמה מטבעות בקופת צדקנ שהייתה בבית, היו ימים שלא היה לי אז הייתי רושמת על דף נגיד את המספר 1 ואז לפי המספר זה היה המטבעות, בלי נדר שהייתי צריכה לשים אחרי כמה זמן כשיהיה לי מטבעות. המטבעות הצטברו לסכום של אלף שח. אבא שלי כמעט ולא עובד ואמא שלי מפרנסת לבד את הבית. בלי נדר התחלתי להביא קצת כסף, כבוד הרב האם אתה יכול לעשות התרת נדרים דרך הטלפון?

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אין צורך לומר בכל פעם 'בלי נדר' כפי שציינת פעמים מספר בדברייך, צריך לחיות באופן רגיל וללא חשש! ולדעת את הכלל כי מצווה/מנהג שיעשה שלוש פעמים צריך להתכוון שלא יהיה קבוע.

בסיפור המקרה, נראה כי נדרת נדר לתת כסף לצדקה, שהרי כתבת לעצמך על הדף.

לכן:

א. בנתינת צדקה יש לקיים את מה שהבטחת עד כה.

לרוב, לא מפרים נדרים על הבטחות כאלו. ותוכלי לפרוע את חובך במהלך השנה הקרובה בכל פעם קצת. רק במקרים מיוחדים ניתן לבטל נדר של צדקה.

ב. מכאן ולהבא -יש לעשות התרת נדרים בפני שלושה. תוכלי להיעזר בבני משפחתך או מכרייך (גברים מעל גיל 13).

שנה טובה

יוגב כהן

הר ברכה