אוכל

חדשות כיפה רבני כושרות 09/01/18 01:11 כב בטבת התשעח

שאלה

שלום..אז אני יודעת שחיות כשרות ששחוטים אותם למאכל אז אסור להתעלל בהם לפני ההרגיה כי זה צער בעלי חיים ואז היא לא כשרה למאכל וזהוי גם עבירה...אז תמיד רואים בחדשות איך בישראל בחוות של החיות נגיד פרות רואים שמחשמלים אותם עם צוקר חשמלי ומכים אותם מכות רצח וקושרים אותם וחותכים אותם בעודם בחיים!! וגם תרנגולות ששמים איזה 10 תרנוגלות בכלוב שמספיק ל2 גג וממש נמחצות למווות ועוברות ייסורים קשים ביותר וזה לא רק בחווה אחת זה בכמה חוות אז מה עושים במצב כזה והאם זה עברה שאני מממנת להם את זה כי אני קונה בשר ?

תשובה

שלום וברכה

כל גידול של בעלי חיים לצורך שחיטה מצער אותם, שכן הם שמחים יותר לחיות בטבע. אולן ההלכה מתירה לנו להשתמש בבעלי חיים גם אם הדבר מצער אותם.

אכן יש להמנע מכל צער שאינו הכרחי לשימושי בני אדם.

מה הכוונה הכרחי לשימושי בני אדם? האם כאשר ניתן למנוע את צערה של הבהמה באמצעות סם הרדמה ישנה חובה לעשות זאת? ומאידך, האם מותר לחשמל בהמה כדי שתזוז מהר יותר?

מדובר בתחומים אפורים שבהם קשה לקבוע מהו צער מיותר, ומה הכרחי.

בתקשורת מקצינים מאוד את הנושא, בהכשרים הטובים יותר גם נושא מניעת הצער מוקפד יותר.