תירס של תנובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/03 07:20 יב בסיון התשסג

שאלה

בס"ד

האם בקלחי תירס של תנובה יש בעיה הלכתית?,והאם הקלחי תירס שיש כיום בשוק הם כשרים בצורה טובה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

א. מבירורים ובדיקות מעבדה שעשינו מצאנו שהתירס מאד נגוע בטריפסים, לכן אי אפשר להשתמש בקלחים של תירס מהשוק.
ב. תנובה אינה מתיימרת לעסוק בבעיות חרקים בפירות ובירקות המשווקים על ידה, ולכן דין התירס המשווק ע"י תנובה, כדין התירס המשווק בשוק.
כמובן שאם בודקים את התירס היטב, למשל אם מבשלים את התירס ומקלפים את הגרגירים מהקלח ושוטפים אותם במים, מותר לאכול את הגרגירים.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ

יואל פרידמן

אתר מכון התורה והארץ: http://www.toraland.org.il