תורת החסידות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 10/02/03 12:41 ח באדר א'

שאלה

שלום רב! ברצוני לדעת מה מייחד את תנועת החסידות משאר הזרמים? וכמו כן מהי האידאולוגיה של ההולכים עפ"י תורה זו? בתודה מראש ,חזי.

תשובה

בס"ד

שלום רב

החסידות היא תנועה עממית שקמה באירופה , לפני כ 250 שנה .
סחבה איתה אמוני יהודים פשוטים , עד כדי כך שהרצל התפעל ,איך יכולה לצמוח תנועה אדירה כזאת בלי כסף ובלי מנגנון .
עקרונותיה של החסידות הם :
1. עבודת ה' באמת .
החסידות החשיבה במיוחד את התפילה שתהיה מקירות ליבו של האדם , ולא מן השפה אל החוץ והתחשבה ברגש יותר מאשר בשכל .
2. החסידות דיברה על שמחה בעבודת ה' , הסתפקות במועט ,יוצרת את השמחה שבפשטות .
שמחה זו היא מיסוד התודה והאמונה .כי רק מי שהוא יודע להודות הוא שמח בחלקו .
השמחה עזרה ליהודים להתמודד בקשיי הגלות ונתנה לו תוכן למשמעות לחיו .
3. עקרון נוסף של החסידות הוא הדבקות ברב הצדיק
אשר נשמתו כוללת את כל נשמות חסידיו ויש בכוחו לפעול ישועות ולברך וליעץ ,גם בשמים שומעים לדבריו .
4. החסידות ינקה את יסודותיה אלה ועוד אחרים מן הקבלה .יסודות אלה מאפיינים את תנועת החסידות במשך הזמן נחלקה החסידות לחצרות אדמורים שכל אחד תיפח זרם שונה במקצת בתוך החסידות , וכל אנחנו מוצאים היום את חסידות חב"ד , חסידות ברסלב ,חסידות גור ,ועוד ועוד ..
אני מקווה שעניתי לך . אם תתעניין יותר תוכל למצוא בספריו של הרב יצחק אלפסי או בספריו של ש.דובנוב
יותר על החסידות .

בברכה