תולעים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/10/02 00:23 ה בחשון התשסג

שאלה

א. לפני כשנה פורסם שלא לקנות שימורי פטריות המיובאים מן המזרח אף אם הם נושאים עליהם הכשר מכל סוג שהוא, מפני שנמצאו בהם חרקים. האם איסור זה עדיין בתוקף?

ב. האם בירקות קפואים כגון ברוקולי או כרובית הנושאים תוית הכשר ניתן להשתמש ללא חשש חרקים או שהם צריכים בדיקה נוספת? אם כן כיצד?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לגבי הפטריות בקופסאות שימורים אם הם מגיעים מהמזרח (סין וכדו') ייתכן בהם חרקים ולכן אין להשתמש בהם. אך כיום הרבה מוועדי הכשרות מייבאים פטריות חתוכות מהולנד ואלה נקיות מחרקים.
ב. לגבי ברוקולי או כרובית קפואים לפי בדיקות שערכנו ראה חוברת אמונת עתיך (חוב' 15 וחוב' 30) נמצאו חרקים אף שהם עוברים סידרה של שטיפות. לכן אין להשתמש בהם. אם הם מגידולים של ירקות עלים ללא חרקים - מותר.
בכל טוב,

יואל פרידמן