תאריכים מומלצים למעבר דירה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/01/70 12:00 כג בטבת התשל

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אנו אמורים בעזרת השם לעבור דירה בקיץ הבעל"ט.

אבדה לי רשימה שהייתה לי, של תאריכים בחודש עברי,

שמומלצים לפי הרב מרדכי אליהו זצ"ל למעבר דירה.

האם אפשר לקבל את הרשימה הזו בבקשה?

תודה רבה,

רינה נ

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מעבר דירה מוצלח .שיעבור בשלום ובשמחה אמן.

אין בידי רשימה.ו על פי ההלכה המסורה בידנו מדורי דורות אפשר לעבור דירה על פי הצרכים של המשפחה במשך כל השנה כולה. למעט ימי בין המיצרים (מיז בתמוז עד י באב) .וגם בימי בין המיצרים יש תאריכים שבהם מותר.וכן בימי חול המועד.

ככלל כדאי לכם לקחת בחשבון בעת מעבר דירה שיקולים נוספים כגון פתיחת מוסדות לימוד לילדים .חופשות משפחתיות וכדומה ולתכנן נכון את תאריך מעבר הדירה על פי התזמון שהוא טוב ומתאים למשפחה שגם ככה צריכה להפרד ממקום מוכר ולהתחיל התחלה חדשה במקום פחות מוכר.

ונברך אתכם למעבר חלק ומוצלח והתאקלמות טובה במקום החדש.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.