שתי שאלות בנושא הדלקת נרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/12/01 02:39 כד בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

א. בבניין רב קומות (קומה 15) האם עדיף להדליק בתוך הבית, ליד הדלת, ליד החלון, או אולי בכניסה לחדר המדרגות (הדבר אפשרי בעזרת חנוכייה חד-פעמית)

ב. האם יש עניין לאשכנזים להתפלל מנחה גדולה בימי החנוכה כדי להדליק בצה"כ בדיוק

תשובה

בס"ד

א] בקומה 15 עדיף להדליק בתוך הבית ליד הדלת מצד שמאל של הנכנס. לדעת הרמ"א במקרה הנ"ל יכול להניח את החנוכיה על שולחנו. אין טעם להדליק על פתח הבית בחדר מדרגות שאינו רשות הרבים, ובודאי לא על פתחו של הבנין כיון שבפתח הבנין לא ניכר מי המדליק.

ב] בודאי ובודאי גם לאשכנזים וגם לספרדים עדיף להדליק ממש בצאת הכוכבים או מיד אחר כך.
ההבדל הוא שלספרדים אם מדליק בזמן זה של חצי שעת אחרי צאת הכוכבים - ידליק בברכה אפילו הוא בביתו לבד ואין אחרים עימו.
אם לא הדליק בזמן ומדליק בתוך הבית - לא ידליק בברכה אלא אם יש בני בית ערים.

חנוכה שמח