שיער ארוך

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/08/01 11:56 יג באב התשסא

שאלה

בס"ד

האם לבנים יש היתר להאריך את שיערם (מאוד) אפילו שיש להם כיפה גדולה?

תשובה

ב"ה

שלום לך!

לא ראיתי מקום לאסור זאת מצד ההלכה. בעיקר אם אין בעיה של חציצה בתפילין. אומנם, יש לבחון אם אין בכך בעיה של "בחוקותיהם לא תלכו", אך גם אם נניח שאין בכך בעיה, השאלה המרכזית היא ממה זה נובע. שמא יש בכך ביטוי לנזירות וקדושה או לפריצת המסגרות ולטומאה?
המבחן הוא אישי. פנימי. בין האדם לעצמו. אבל, בכל מקרה, צריך להיזהר מלהיתפס ל"מודה", שאז גם מעשים "מיוחדים" הופכים לריקים וחלולים מתוכן.
לכן, אף שאין איסר מוגדר בדבר, יש להשקיע מחשבה מהיכן נובע עצם הצורך.

בברכה,

שי

* מתנצל על האיחור הרב במתן התשובה.