שאלות על כיבוד הורים מודרני - טכנולוגי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/70 12:00 כג בטבת התשל

שאלה

שלום לרב,

אקדים ואומר שהדיון מבחינתי הוא כמעט תאורטי לחלוטין,

רוב המקרים שאעלה אינם נחלת חלקי ואקבל בהבנה החלטה שלך לדלג על השאלה לשאלות מעשיות של גולשים אחרים.

מדובר במצוות כיבוד הורים:

1. פוליטיקה:

בכל השאלות הבאות, אם הבחירות אינן חשאיות, האם התשובה שונה?

במידה ואחד מהורי מתמודד בבחירות, האם יש חובה להצביע לו?

אם אחד מהורי תומך במפלגה מסוימת או נגד מפלגה מסוימת, האם מותר להצביע להן?

אם הורי מתמודדים או תומכים אחד נגד השני, מה עלי לעשות?

מה לגבי אותם מקרים כשהם גרושים?

2. רשתות חברתיות:

האם יש חובה לבקש חברות מההורים?

האם יש חובה לאשר את ההורים שמבקשים חבירות?

האם יש חובה לעשות לייק לפוסטים של ההורים?

האם אפשר להוסיף תגובה מבקרת לפוסטים של ההורים?

3. טלפון:

האם מותר לסנן את ההורים?

האם אפשר להתקשר להורים בשעות שלא מקובל להתקשר לעובדים?

תודה רבה, שבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

כל אחת מהשאלות החשובות שלך מחייבת תשובה מפורטת, בסדר גודל של מאמר. אענה אפוא בראשי פרקים, ואם תרצה להרחיב בדבר מה – אשמח:

  • אין חובה להצביע להורים בבחירות, בוודאי שלא אם הבחירות חשאיות, אך גם לא אם הבחירות גלויות. הבחירות הן שיפוט של אדם מיהו המנהיג הטוב ביותר לאומה, והעובדה שהוא סובר שהוריו אינם כאלה מאפשרת לו לא להצביע עבורם.
  • השאלה לא ברורה – למה שיהיה אסור לתמוך במפלגה שהורים תומכים בה או להפך.
  • בשל העובדה שבכלל לא חייבים להצביע להורים – אפשר להצביע לאיזו מפלגה שחושבים שהיא הטובה ביותר.
  • אין הבדל בין נשואים לגרושים.
  • אין שום חובה לבקש חברות מהורים ברשתות החברתיות.
  • אין שום חובה לאשר הורים, אולם יהיה ראוי לעשות כך. בכל מקרה, זה לא כלול בחובת כיבוד אב ואם, ומותר לאדם להישאר לא חשוף להוריו.
  • אין חובה לעשות לייקים להורים, אבל יהיה יפה לעשות כך.
  • אין להוסיף תגובה מבקרת להורים. זה ממש להתייצב נגדם במקום שאין שום סיבה מחייבת לעשות כך, ועל כן זה בגדר לחלוק על הוריו.
  • אין אדם חייב לדבר עם הוריו, ועל כן מותר לסנן אותם. אולם יהיה זה מאוד לא יפה לעשות כך.
  • כל משפחה צריכה לקבוע את סדרי ההתקשרות ואת השעות.

כל טוב