קריאת שמע לקם בלילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/12/01 00:52 כה בכסלו התשסב

שאלה

חברי אמר לי כי אם מתעוררים באמצע בלילה, יש לומר בכל פעם ק"ש. האם נכון הוא? איני מכיר כזה דבר.

תשובה

בס"ד
לשמעון

אם אתה מתעורר באמצע הלילה ולא מצליח להרדם, קרא קריאת שמע או חשוב בדברי תורה או בשיעור ששמעת, חזור על משהו חיובי.
אל תשקע בהרהורים שלך סתם, ובודאי לא בדברים מעציבים. תנסה להתרכז בחיובי וזה אפשר לעשות בזה שתהרהר או תקרא קריאת שמע.