קטעים מצוטטים/שאינם מצוטטים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 04/03/03 18:21 ל באדר א'

שאלה

לרב שלום

*לפעמים ישנם קטעים בגמרא שמתחילים מנקודותיים והם חסרי ציטוט מהמשנה. ל-מה בעצם הקטעים האלה שייכים?

*למשל:":תנו רבנן:אין עומדין להתפלל לא מתוך דין ולא מתוך דבר הלכה אלא מתוך הלכה פסוקה..."(שהרי קטע זה אינו קיים במשנה)

*יש להם שם מיוחד?

*יש גם לפעמים ציטוטים ממשנה שאינם כתובים כלל במשנתינו למשל בסנהדרין פרק שלישי:":הגבאין והמוכסין:"(שהרי קטע זה אינו כתוב במשנה) למה הם שייכים?

*האם יש להם שם מיוחד?

תשובה

בסד

שלום רב

אלו קטעים מן "ה ב ר י ת א " ,אלו בעצם משניות שלא נכנסו למשנה .והם נקראות בריתות , מלשון בר שפרושו חוץ.
אותם הגמרא מביאה כראיה או כשאלה.

בברכה