צניעות לגיל הצעיר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/08/01 11:14 כא באב התשסא

שאלה

שלום רב!

ראשית, יישר כח על קיומו של האתר ובפרט של מדור זה.

אביה של ילדה בת 9 ביקש ממני ללמד אותה אודות צניעות, כלומר, לא בדיוק להסביר לה את ההלכות וכו' אלא שתבין את העיקרון...(שתבין למה).

כיוון שלא ממש הבנתי איך מסבירים את העניין לילדה בת 9 הייתי מעונינת לקבל תשובה מכם.

אציין שאני בת 20 ויש לי מעט ידע הלכתי בנושא וכן מקורות מידע (אבל לא לגיל 9).

הילדה לומדת בבית ספר דתי אולם עקב גירושי הוריה חיה עם אמה החילונית ולכן העניין חשוב מאוד לאביה- שהוא דתי.

אודה לכם מאוד אם תהיו לי לעזר.

תשובה

שלום רב,
המצב בו נמצאת הילדה הזו הוא באמת מסובך כיוון שהיא נמצאת בסתירה - מצד אחד אבא ובית ספר דתי, ומצד שני, אמא חילונית שמן הסתם נותנת חינוך שלא תמיד מכיר בחשיבותו של ערך הצניעות, ולפעמים משדר אפילו מסרים הפוכים לגמרי.
אם יש ביכולתך לקנות את אמונה של הילדה וליצור איתה קשר קבוע ויציב - עשי זאת.
מתוך הקשר האישי ביניכן תוכלי להרחיב את הקשר אל העולם דתי בכללו, ואל הצניעות בכלל זה.
חשוב שזה לא יהיה בדרך של הטפה והנחתה אלא של הסברות מוסריות והגיוניות פשוטות וקשורות לרגש המוסר הטבעי שיש לילדה ולחיים שלה.
כדי שתוכלי לעשות זאת עלייך לברר קודם כל היטב בעצמך את הנושא. אנו ממליצים על הספר "כותנות אור" - בירור אמוני של מושג הצניעות. זהו ספר שחלקו קשה ועמוק אך הוא טוב ויסודי, ואם הדברים יהיו ברורים לך היטב גם תוכלי להעביר אותם לילדה לפי רמתה.
כדאי גם להיות בקשר עם רב כדי לקבל הדרכות ספציפיות בעת הצורך.
אם עדיין תזדקקי להכוונה נוספת תוכלי לפנות אלינו לדוא"ל : aviya@maale.org.il , ונשתדל להפנות אותך לשיחה טלפונית עם מישהי שתוכל לסייע לך או לרב.
בהצלחה
חברים מקשיבים