פתיל תכלת?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/05/03 06:26 כח באייר התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב

אני מעוניין להבין מדוע בכל הציציות של ימינו אין פתיל תכלת.

קבלתי כבר כל מיני תשובות שאומרות שלא יודעים מה זה צבע התכלת או כל מיני דברים מוזרים אחרים אבקשכם לעזור לי בפנייה לספרים המתאימים או לחלופין מה אומרים הפוסקים והחכמים בנושא זה.

תודה רבה ויום ירושלים שמח!

תשובה

בס"ד

אני מציע לך לקרוא את המאמר המקיף של הרב יעקב אפשטיין בס' התורה והארץ ח"ג, כפר דרום, תשנ"ז, עמ' 471-528, וכן בתגובות למאמר זה בס' התורה והארץ ח"ה, כפר דרום, תש"ס, עמ' 298-309.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר מכון התורה והארץ: http://www.toraland.org.il