סעודת פורים מחוץ לירושלים לירושלמי

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 24/02/04 06:13 ב באדר התשסד

שאלה

שלום וברכה

אני ירושלמי,ואני מוזמן לסעודת בת מצוה של בת אחותי בט''ו באדר בצהריים מחוץ לירושלים.את כל המצוות האחרות (מגילה,משלוח מנות,מתנות לאביונים...) אקיים כהלכה בירושלים,ולכן השאלות הן:

1. האם מותר לקיים סעודת פורים מחוץ לירושלים, או שיש חובה לקיים את כל מצוות פורים דוקא במקום הנדרש (במקרה שלי בירושלים)

2. גם אם כן מותר, וגם אם לא, האם אני נכנס לבעיה של 'לא מערבבים שמחה בשמחה'.

תודה ותזכו למצוות

יעקב

תשובה

שלום רב.
אין שום בעיה לאכול את סעודת הפורים מחוץ לירושלים ואין בכך משום עירבוב שמחה בשמחה.
בברכת פורים שמח,
צבי קוסטינר.