נשים בפוליטיקה הישראלית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/06/03 13:41 יט בסיון התשסג

שאלה

השאלה היא מהי הסיבה ההלכתית שבעטיה המפד"ל לא הריצה נשים לכנסת בעשרים ואחת השנים האחרונות, עד לבחירות האחרונות? סביר להניח שיש סיבות הלכתיות האם ידוע לך מה הן? והאם אתה יודע מדוע במפלגות החרדיות אין כלל ומעולם לא היה? האם זה במקרה? מפני שהנשים בציבור שלהם לא רוצות את מוקדי ההשפעה?

תשובה

שלום וברכה
יש לכך שתי סיבות:
א. ברמה העקרונית, יש מקורות למעוניין לבסס תפיסה האוסרת על נשים להיות בפוליטיקה. המקור המרכזי הוא בפרשת מלך "מקרב אחיך", שיש חלק שדרשו שהפסוק מחייב כל השררות יהיו מבוססות על גברים.
ב. ברמה המעשית, דווקא בשל המשקל הגדול של המשפחה, לאישה דתית קשה יותר להתמסר לפוליטיקה.

ברם, אין זה נכון שהמפד"ל לא הריצה נשים. להפך, היו יותר תקופות עם חברות כנסת מאשר בלי, כגון טובה סנהדראי, שרה שטרן קטן וכדו'.
לגבי הציבור החרדי: כאמור זה צירוף של שתי סיבות. ראשונה בהן היא תפיסה הלכתית. שניה בהן היא הדמות הנשית החרדית, שאין לה מקום בעולם הפוליטי-המעשי.

כל טוב