נענע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/10/02 23:31 כה בחשון התשסג

שאלה

קניתי נענע "גוש קטיף" ובעצת חברי שמתי כמה ענפים של נענע במים כדי שיצמחו ואכן הם גדלו לתיפארת האים יש כאן בעיית גזל? שכן הנענע נימכרה לי לשם שתיה \ אכילה

תשובה

בס"ד

אין שום בעיה של גזל ומותר לעשות בנענע מה שרוצים. עם זאת, מובן שאם משתמשים בנענע ומגדלים צמח חדש, עלולים להיות על הצמח החדש חרקים אא"כ מגדלים את זה בתנאים מיוחדים ובידע נדרש, ובלא זאת עליך לעשות בדיקה מדוקדקת המצריכה ידע ומיומנות וזמן.

בכל טוב,

יואל פרידמן