נישואים

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/07/01 10:18 ז באב התשסא

שאלה

יש לי חבר (או כך הוא טוען) שרוצה להתחתן באופן דחוף למרות שהוא רק בשיעור ג', האם עלי לנסות ולמצוא לו שידוך או לתת לזמן לעשות את שלו, כי לפי דעתי הוא עדיין לא בשל לנישואים

תשובה

ב"ה

שלמה,

אינני מכיר את חברך, ואני לא חושב שאפשר לענות על שאלה זו באופן כללי. יש מקום להכרות קרובה. שמא אחד הר"מים יוכל לייעץ לך בשאלה זו?
מכל מקום, ברמה העקרונית:
אם אתה חושב שחברך אינו בשל לנישואין עשה עימו חסד ואל תמהר להכיר לו אישה למטרות נישואין. חתונה זה לא משחק! חתונה היא פסגת התגשמות המאויים האישיים בה אנו זוכים להגשים את עצמנו. דווקא בשל כך יש לבנות את המהלך במתינות ובאחריות מרובה. לפעמים, חתונה נערכת מתוך בריחה, כפתרון למצוקות כאלה ואחרות, ואי לה לחתונה שכזו!
יחד עם זאת, כאמור לעיל, אינני מכיר אותך ואותו, ואינני יודע מה רמת השיפוט שלך לגיל החתונה. סוף דבר - מצא מי שמכיר את שניכם והיוועץ בו!

כל טוב,

שי