ניגודים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/01 16:34 יח בכסלו התשסב

שאלה

כל המהלך ארבע אמות בא"י יש לו חלק לעולם הבא.

כל המלבין פני חבירו אין לו חלק לעולם הבא.

זה לא מסתדר כל כך.או אולי האימרות האלו לא מראות על העולם הבא ממש אלא שהם רק באות להראות את חשיבות המצוה?

תשובה

בס"ד
לאריאל

לא הן באמת באות להראות על העולם הבא. ומשמעותם כי יש בעולם ענינים כוללים מקיפים ויש פרטים שמסתדרים בענינים הגדולים. למשל יש בגוף האדם דברים שהנשמה תלויה בהם ויש כאלה שלא.
כך ארץ ישראל היא יסוד כל התורה כולה וראה כמה פעמים היא מוזכרת בכל ספר וספר שבה.
כך ממש היא העבירה של הלבנת פנים שהיא כל התורה כולה. שהרי מצוות ואהבת לרעך כמוך היא כל התורה והשאר פירושים לה.
לכן אברהם הדגיש כל כך את שתי המצוות הללו. כי הן יסוד הכל.

שמואל אליהו