נדר או לא?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/11/02 18:14 יב בכסלו התשסג

שאלה

שלום שמי מאיה.

לפני מס חודשים ביקרתי אדמור אשר שאל אותי אם

אני יכולה לשמור שבת ואמרתי לו כן הוא שאל אם אני מבטיחה אמרתי כן. א לצערי אני משתדלת ולא תמיד 100% שומרת שבת אני באה מבית חילוני

ויש את המסורת וגם אני משתדלת אך לפעמים בימי שבת אני יוצאת לבלות ולכן אני רוצהב לדעת אם אני הבטחתי נדר, אני לא נשבעתי. כמובן שאני משתדלת לשמור שבת אך איני רוצה שיהיו לי נדרים ובמיוחד שלא תמיד אני מקיימת. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום לך מאיה, וברכת ד' עליכם.

אמירת כן בקבלת מצוה מסוימת הרי היא כנדר, וכמבואר בשו"ע ריג סעי' ב"האומר אשנה פרק זה הוי כאילו נדר לתת צדקה, או לעשות שאר מצוות ונדרו קיים". גם קבלת הדבר באמירת כן שמשמעותה שמירת המצוות (סי' רט סעי' א). כמו כן מדבריך עולה שהדבר היה במעמד אדמור"ר שעשה לך טובה מסוימת (כגון, ברכה, סיוע, וכו) וא"כ הרי זה כנודר על דעת חברו שצריך להודיע לחברו (עי' סי' רכח סעי' כ).
על כן עצתי שתגשי לאותו אדמו"ר שהבטחת לו את הדברים, ותספרי את הדברים, והוא בחכמתו ימצא את הדרך להסדיר את הדברים, ותתחזקי בשמירת שבת בשמחה אמיתית, מתוך עונג וכבוד.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי