מסע לפולין

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/07/01 02:46 ז באב התשסא

שאלה

האם מותר לצאת למסע לפולין?

מצד אחד- חשיבותו של הדבר אינה מוטלת בספק,

ומצד שני ישנה בעיה לצאת מארץ ישראל...

תשובה

ב"ה

בנימין, ,ברכות שמים מעל!

קצת קשה לי לענות על שאלה זו עקב העובדה שהדרכתי מסע מסוג זה פעמים רבות...
יחד עם זאת ברצוני לומר שניתן למצוא שני כיוונים להיתר הלכתי.

האחד- בדברי הרב ישראלי שלא רואה ביציאה לצורך טיול איסור שהרי היציאה היא לזמן קצוב.
כמו כן, ברור שהיציאה לפולין היא כדי ללמוד ולחדד את ההכרה האמונית והלאומית שלנו והרי ידוע שמותר לצאת מהארץ לשלש מטרות, בין היתר - ללמוד תורה.
אבל,מעל הכל, יש כאן בחינה אישית של כמה נקודות נוספות.האם הנסיעה לפולין באה מתוך השתוקקות פנימית לדעת, לחוות ולהרגיש את מה שעבר על עמנו, להפוך לשגרירים אמיתיים של האומה הישראלית, להפנים מתוך האירוע הנורא הזה את כל המסקנות המוסריות האפשריות, או ח"ו יש כאן הצטרפות "למודה" למן מנהג כזה שכ-ו-ל-ם נוסעיפ לפולין.
הלואי והיינו מספיק גדולים והיינו מסוגלים לחוש באסון הנורא מבלי ליסוע לפולין. הלואי והיינו מצליחים לחוות את נוראות השונה מבלי לבקר באימי טרבלינקה ואושויץ,הלוואי והיינו מתחברים לגדולי הדורות דרך קברי האר"י וקבר רחל ולאו דוקא דרך ציון קברו של רבי אלימלך מליזנסק.
אבל, עתה, שקטנים אנו, יש לנסיעה משמעות רק אם היא באה מתוך לב זך וטהור, רק אם שליחות אמיתית עומדת בבסיסה.

בשורות טובות לנו ולכל ישראל,

שי