מכנסים לבנות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/05/02 15:35 יח בסיון התשסב

שאלה

רציתי למה לבנות אסור ללבוש מכנסיים צנועות שמיועדות לבנות. ואם הסיבה היא גם בגלל הסמליות שבדבר- אז א. בנות לא דתיות כמעט ולא הולכות עם כאלו מכנסים ולרוב הם יראו כ"מכנסיים של דתיות" ב. למה אנחנו צריכים לסמל בתוך העם שלנו את הקבוצה הדתית? למה אנחנו צריכים לסמן לאנשים איך לסווג אותנו? אלא אם כן הסיבות הן הלכתיות? תודה רבה!

תשובה

הסיבה שאסור לבנות ללבוש מכנסיים צנועות המיועדות לנשים, אינה משום הסמליות שבדבר אלא מטעמים הלכתיים. יש אומרים משום שקיים איסור עצמי לאשה ללבוש בגד שבמהותו שייך לאיש, משום "לא ילבש" (שו"ת צי"א חי"א סימן סב). אך גם המתירים לבישת מכנסיים שמיוחדים בצורתם לנשים, מסכימים, שאף שאין איסור "לא ילבש", מכל מקום אסור משום חוסר צניעות (שו"ת ישכיל עבדי ח"ה יו"ד סימן כ). אומנם אם לובשת אותם תחת שמלה או חצאית כפי שנהגו נשות תימן, או מחמת קור גדול, יש שהתירו (מקור חיים להגרח"ד הלוי עמ' 250 סעיף לג והערה 64).
לעומת זאת, חצאית שאינה מהודקת לגוף, ונראית כחצאית ממש, אלא שיש בה הפרדה בפנים, כך שלא ניכר שהיא "חצאית-מכנסיים", מותר ללובשה.