מוצרים שנמכרו (או לא) במכירת חמץ

חדשות כיפה רבני כושרות 18/05/15 21:49 כט באייר התשעה

שאלה

אצלנו בבית הקפידו לבער את כל החמץ בבית לפני פסח, ולא לקנות מוצרים (גם בחנויות חרדיות) שיוצרו לפני פסח. [אפשר לדעת ע"פ הכיתוב באריזה]. האם זו חומרה בעלמא, או שיש לזה מקור בהלכה. האם משמעות הדבר שבעצם אין תוקף למכירת חמץ ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

עיין במאמר זה
http://www.kosharot.co.il/show_bama.asp?id=44237

וודאי שהמכירה תופסת וכמעט כל עם ישראל מוכר חמץ או אוכל חמץ שנמכר. וגם במערכות הכשרות הנחשבות כמקפידות ביותר סומכים על המכירה וכותבים על המוצרים שלהם שהם כשר למהדרין.
אבל וודאי שמי שרוצה להימנע משימוש במכירה תבוא עליו ברכה. אולם אם הוא יבדוק בעומק אז הוא יגלה שגם הוא בסופו של דבר מסתמך על המכירה במוצרים שלא עלה על דעתו שיש בהם רכיבים שנמכרו במכירת חמץ.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן