מה זה "קו ירוק מחדש חודשים" ששרים בלג בעומר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/11/99 00:00 טז בכסלו גתשסא

שאלה

מה זה "קו ירוק מחדש חודשים" ששרים בלג בעומר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בפיוט המפורסם של רבי שמעון לביא מחכמי טריפולי יש רמזים עמוקים על פי חכמת הקבלה.

הקו הירוק הנזכר שם מסמל את נקודת ההתחדשות .אותה נקודה שממנה והלאה יש התחדשות ואסביר לך את כוונתי.

ראה נא שכל הפירות והירקות שאתה אוכל הם בצבעים שונים : בננה בצבע צהוב ותפוז בצע כתום וכ"ו אבל כולם היו בתחילה בצבע ירוק . כלומר ההתחלה היא בירוק ומשם הכל מתפתח לפי תכונתו וצבעו .את העולם מקיף אור בצבע ירוק שנקרא "אור מקיף" כך כתוב בזוה"ק. המשמעות היא שהעולם נמצא בתנועה מתמדת של התחדשות וכפי שאנו מברכים בברכת הלבנה "ללבנה אמר שתתחדש עטרת תפארת לעמוסי בטן שהם עתידים להתחדש כמותה…" אין מצב של עמידה במקום ואין מצב של ייאוש ואיבוד התקווה מפני שתמיד תמיד יש קו ירוק שממנו והלאה יש התפתחות והתחדשות.

רבי שמעון בר יוחאי ידע לזהות את התנועה הזו של ההתחדשות כמקור של יצירה רוחנית עמוקה ולהנחיל אתה לדורות.

ועל כך אנו שרים "קו ירוק מחדש חודשים"

לג שמח

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן