מדינת ישראל

חדשות כיפה הרב אייל קרים 26/11/03 07:13 א בכסלו התשסד

שאלה

אני יודעת שזה נשמע קצט משונה, אבל אף פעם לא הבנתי למה אנו קוראים למדינת ישראל ראשית צמיחת גאולתנו, מי אמר שמדינה זה גאולה? והאם המציאות שהמדינה כל כך חילונית, וגרמה להרבה אנשים להתדרדר, לא סותרת מצב של גאולה?

תשובה

על מה ששאלת "מי אומר שמדינה זו גאולה" הרמב"ן!!! בספר המצוות להרמב"ם (בהוספה למצות עשה ד'),
קובע הרמב"ן שישנה מצווה להקים מדינה.
"שנצטווינו שלא לעזוב את ארצנו ביד זולתינו מן האומות".
פירוש מצווה זו הוא שעל ארץ-ישראל להיות באופן תמידי תחת ריבונות יהודית ולא תחת עול זרים. א
רץ-ישראל תחת ריבונותינו = מדינה.
נכון שבמדינה לא כל העניינים מסודרים על הצד הנכון והראוי. אבל צריך לזכור שלהקים מדינה שבה הכל בתכלית השלמות, לוקח שנים על גבי שנים ואף דורות, וישנם שלבים שבדרך:
בנביא יחזקאל מתוארים שלבים אלו:
שלב א: וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טומאותיכם...
שלב ב: אתן בקרבכם והסירותי את לב האבן מבשרכם ונתתי לכם לב חדש.
שלב ג: ואת רוחי אתן בקרבכם ועשיתי את אשר בחוקי תלכו ומשפטי תשמרון ועשיתם.
נמצא שבשלב הראשון השיבה לא"י, עדיין הלב- לב של אבן, אין קיום מצוות. ורק לאחר מכן שהלב הופך ללב חדש, יש מקום לשלב ג' ואת רוחי אתן בקרבכם.