לפרק סוכה ביום שישי

חדשות כיפה הרב אייל קרים 17/10/03 08:04 כא בתשרי התשסד

שאלה

אני גר במקום שיש הרבה טיפוסים לא נחמדים השנה ניסו להצית את הסוכה שישנו בה מאז בלילות אמא שלי שומרת על הסוכה כל הזמן בעיקר בלילה השאלה האם אפשר לפרק את הסוכה כבר ביום שישי בצהריים כדי שאמא שלי תישן ותוכל ללכת לבית הכנסת הרי ממילא כבר לא יושבים בסוכה?

תשובה

את הסכנה שיציתוה הינה סכנה מוחשית ללא חשש רחוק מותר הן משום שהתפשטות אש במקום ציבורי מסוכנת הן משום ביטול שמחת יו"ט של אמך ובני ביתה שיגרם כתוצאה מכך שיהיה עליה לנדוד שינה מעיניה.