ללא נושא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/05/03 16:42 ב באייר התשסג

שאלה

איך בוררים אורז והאם מותרלאכול אצל מי שלא בורר אורז?

תשובה

בס"ד

שלום לך ענת וברכת ד' עליך.

לענין בדיקת אורז יש לפזרו על משטח (עדיף להניחו מספר דקות מול השמש), ולאחר מכן להעביר גרגר גרגר,
תחילה יש לבדוק בין הגרגירים שאין חרקים, וכמו כן שמא דבוק לגרגר עצמו חרקים (הם לפעמים שקופים צהובים) ולאחר מכן לראות אם יש גרגר ובראשו נקודה שחורה יש ללחוץ ולודא שאין זה זחל או שרץ אחר, באם הדבר קשה ולא נלחץ הרי זה אורז רגיל.
יש לקנות אורז טרי, להתבונן שאין בו קורים בשעת הקניה. ולשומרו במקום קריר שאין חרקים מגיעים לשם. וכמו כן אין התפתחות חרקים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף