לא תעשה לך פסל וכל תמונה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 22/11/03 18:59 כז בחשון התשסד

שאלה

בס"ד

שלום

ידיד פנה אלי בשאלה הבאה:

לפני מספר שנים הוא חזר מטיול בהודו וקנה פסל של "בודהה השמן" (לפי מיטב הבנתי מדובר בדמות אדם), בתקופה הראשונה הוא שם אותו במקום חשוב בבית, מאוד חיבב אותו ואולי אפילו יחס לו איזה שהם כוחות.

לאחרונה הוא התקרב לדת והוא לא מעוניין להמשיך להחזיק בפסל, האם הוא יכול להעביר אותו לקרובי משפחה? לזרוק אותו?

הבנתי שאין בעיה בחפץ אפילו שמשמש לע"ז אם הוא נועד לנוי אבל הבעיה היא בדמות האדם האם זה נכון?

אייל מילר -אלקנה

תשובה

ראשית יש לחקור במהות הבודהיזם, אבל אין בכוונתי לנתח זאת עתה.
ישנם חילוקים בהלכה בין להנות מחפץ כזה לבין להשהות אותו ברשותך.
ומשאלתך לא ברור מה עשו עם פסל זה, אם שימש לעבודה זרה או שהוא סתם פסלון כמו אלו הנקנים בעיר העתיקה בי-ם, יריחו ועוד מקומות.
מכל מקום, גם אם אין איסור מצד הדין בודאי שראוי שלא להשהותו ברשותך משום מראית העין.