כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/03 06:36 יט באייר התשסג

שאלה

האם אני יכול לאכול אצל מארחים חסה לא של חסלט?הרי אני לא יכול לבדוק כמו שצריך ליד השולחן.כמו כן מה הדין במסעדה (מדובר על מסעדה עם כשרות טובה שמגישה ירקות עלים מסוג שלא קיים בחסלט כדוגמת חסת אלון או עלי רוקט)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

א. אם מתארחים אצל אדם שאינו מקפיד לקנות ירקות עלים ללא חרקים, ומסתבר שהמארחים אינם בודקים את הירק כראוי, אין לאכול את הירקות עלים כסלט. לעומת זאת, במקרה זה אפשר להקל ולאכול את ירקות העלים כשהם מבושלים.
ב. מסעדות שיש להם הכשר מהדרין משתמשים רק בירקות עלים ללא חרקים. עלי רוקט משווקים ע"י חסלט, אך חסת אלון - לא. לכן כדאי לשאול את המשגיח, ואם הירקות אינם ירקות עלים ללא חרקים, יש כאמור להבחין בין סלט חי לתבשיל מבושל.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

http://www.toraland.org.il