כרובית וברוקולי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/05/03 04:51 ל בניסן התשסג

שאלה

בסיעתא דשמיא.

רציתי לדעת האם אפשר איכשהו להכשיר כרובית וברוקולי לאכילה ולהוציא מהם את התולעים? שמעתי שהשריה בחומץ ופירוק הפרחים אפשרית. האם זה נכון? מכיון שבד"כ אין בנמצא כרובית של גוש קטיף וברוקולי אין כלל.

אשמח אם תענה על שאלתי בהקדם

בברכה,

תשובה

בס"ד

א. הכרובית והברוקולי אינם אסורים באכילה, אלא יש לבדוק אותם היטב כמבואר בשולחן ערוך סי' פד.
ב. לאחר בדיקות מעבדה נוכחנו לדעת שגם הכרובית וגם הברוקולי נגועים בחרקים, בברוקולי בעיקר כנימות עלה מתחת לתפרחת, ובכרובית ישנם טריפסים; לכן אין אנו ממליצים לאכול אותם.
ג. בעיקרון אפשר לפרק את התפרחת של הכרובית והברוקולי לחלקים קטנים. בברוקולי יש להכניס למים עם סבון; בכרובית - במים עם מלח. לאחר מכן יש לבדוק היטב מתחת לתפרחת שאין חרקים. אם ברור שאין חרקים, מותר לאכול.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן
http://www.toraland.org.il