כלי גבר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/12/01 16:00 יט בכסלו התשסב

שאלה

מדוע נאסר על אשה ללבוש לבוש גבר ועל גבר ללבוש לבוש אשה?

תשובה

בס"ד

למאור שלום

איננו יודעים להבין כל מצווה עד תומה רק לנסות קצת כפי כוחנו ולכן כל מה שאכתוב הוא רק במגבלות הנ"ל.
הסיבה לדעתי היא שכדי שהעולם יבנה ויתקיים חייבים הגברים להיות גבריים והנשים להיות נשיות ולא להפך.
הבגד הוא בכל מקום מבטא מהות והאדם מתנהג לפי הבגד שלו. - לא טוב? יכול להיות. כך זה בכל אופן מאז חטא אדם הראשון. לפני החטא לא הכרנו את הבגדים ואת הבוגדנות שלהם. עכשיו אנחנו בתוך זה ולכן צריך להתחשב בהם.
כלי גבר זה לא רק בגד, אלא גם נשק, או התנהגות גברית ןכד'.
אגב גבר הלובש בגדי נשים מעורר את כל המחשבות השליליות האפשריות ברואים אותו, וכן להפך.

אם תרצה להרחיב בענין כתוב לי שנית