כיפה-על מה ולמה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/01 08:29 יח בכסלו התשסב

שאלה

אני יהודי מאמין שמניח תפילין כל בוקר, שומר כשרות ושומר שבת. אולם עדיין לא קבלתי תשובה ענינית לגבי הכיפה.התשובה העיקרית היתה "גאוות יחידה". מצטער אבל אני לא גאה בהרבה מחברי היחידה. אשמח לתשובה עינינית עם הכוונה למקורות.

תודה מראש, יוגב.

תשובה

בס"ד

ליוגב שלום.

אני חושב הרבה כיצד לענות לך כי אני לא מכיר אותך ולתשובה זו הרבה פנים.
בעקרון הכיפה היא כיום תוצר של שתי מחנות "דתיים" ו"חילונים" שכפי שכתבת בשאלתך הרבה מחובשי הכיפה אינם הולכים בדרך ה' והרבה מאלה שלא חובשים אותה מביאים נחת רוח להקב"ה.
אעפ"כ למסגרות החיים עדין יש ערך עד אשר נתקן את חטא אדם הראשון ולא יהיה ערך לבגדים כלל.
כיום מתנהל מסחר במליארידים של דולרים על בגדים וכובעים. כי לכל אחד יש משמעות. ובעולם כזה גם היהדות מקבלת משמעות בבגד מסוים.
האמת היא שהבגד האמיתי שיש לו משמעות לגבינו הוא ציצית. ועל זה יש לי הרבה מקורות שצריך ללכת.
אם אתה חזק אתה יכול ללכת עם ציצית בלי כיפה. אבל אז תראה משונה מאוד בעיני הציבור. ואסור לאדם להיות מן המתמיהים.

אם תשובתי לא סיפקה אותך, חזור וכתוב לי יותר מפורט ואשתדל לענות לך בהתאם