ירקות ירוקים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/02/03 03:21 טו באדר א'

שאלה

כבוד הרב

אנו רוצות לשאול אותך שאלה

מהו האיסור מהתורה על אכילת ירקות עם תולעים

ואם יש לך רעיונות למקורות לעבודת חקר שיתנו לנו מידע על ירקות של גוש קטיף (ירוקים ודרכם לניקוי אם אפשר)

בתודה ירין עינת ואלמוג

תשובה

בס"ד

שלום רב,,

ראשית אין איסור תורה באכילת ירקות העלים אלא האיסור הוא לאכול את החרקים. מכיוון שיש שכיחות גבוהה של חרקים בירקות עלים לכן אסור לאכול את הירקות ללא בדיקתם המקדמית.
האיסורים של אכילת חרקים כתובים בפסוקים הבאים:
ויקרא יא, י-יב)
דברים יד, י)
ויקרא יא, מא-מד)
דברים יד, יט

לגבי עבודת חקר בנושא גידול ירקות עליים ללא חרקים, אני מציע להיכנס לאתר מכון התורה והארץ,
http://www.toraland.org.il
יש שם מפתח מאמרים, ותוכלו על ידי המפתח לזהות את המאמרים הקשורים לנושא העבודה. המאמרים מתוך חוברות אמונת תעיך וספרי התורה והארץ. התחלנו להעלות את המאמרים עצמם לאתר, אך בינתיים רק חלק קטן מהם הוכנסו. לכן אם תמצאו את המאמרים שמעניינים אתכם מה טוב, אם לא אפשר למצואת החוברות אמונת עתיך בישיבות ובספריות. אם לא תמצאו תודיענו ותציינו את המאמרים ומס' החוברת שאתם רוצות ונשלח לכם אותם בדואר אלקטרוני.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן