חסה גוש קטיף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/02 12:00 יב בחשון התשסג

שאלה

קרוב משפחה שלי הוא מדריך לחקלאות אורגנית, ומתמצא מאד בתחום החקלאות בכלל.

הוא אמר, שעניין החסה ללא תולעים של גוש קטיף

אינו מהימן כלל, יש שם חרקים, ולכן הכשרות של זה (מבחינת ההקלות באופן הבדיקה והניקוי)

מוטלת בספק, בלשון עדינה.

אשמח לתגובתכם!

תשובה

בס"ד

חסה של גוש קטיף זה שם כללי שכן יש הרבה חברות שעוסקות בזה. אני יכול להתייחס רק לחסל"ט של עלי קטיף שהם עושים מאמצים עצומים כדי שלא יהיו חרקים, ישנה מערכת של מפקחים, מעבדה כל זאת כמובן מלבד שיטת הגידול המיוחדת שמלווה באגרונומים באופן תמידי. לכן הרב קמינצקי הנותן את ההכשר לוקח אחריות ואין צריך לבדוק.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן