חינה בליל לד בעומר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/04/18 14:39 ט באייר התשעח

שאלה

שלום

אני מתחתן בתאריך כ״ה באייר.

ערב ל"ג בעומר יוצא במוצאי שבת ובדרך כלל דוחים את המדורות ליום אחרי בשביל למנוע חילול שבת, השאלה אם דוחים את המדורות ליום ראשון (י״ח באייר) האם ניתן לעשות חינה בתאריך י״ח באייר?

תודה רבה

עודד

תשובה

לשואל שלום

ראשית כל - בשעה טובה ומוצלחת! מאחל לכם אושר ובריאות, שתזכו להקים בית נאמן וכשר בישראל מתוך קדושה ושמחה.

אלו האפשרויות בפניכם (למנהג עדות המזרח):

א. לקיים את ה'חינה' ביום ראשון בלילה, אך ללא שירים מתוך מערכת, אלא בפה. ומותר לחלק מיני מתיקה.

ב. לקיים את ה'חינה' ביום שני ואילך, ואז מותר לשיר ולהלל אף בכלי זמר.

ג. לקיים את ה'חינה' במוצאי שבת ביום ההילולא של הרשב"י ואז מותר לשיר ולהלל בכלי זמר.

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן תצג סעיף א | ילקוט יוסף שם | משנה ברורה שם | תשב"ץ חלק א סימן קעח)

מזל טוב ובהצלחה!