חיוב נשים בתפילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/07/01 22:27 ד באב התשסא

שאלה

שמעתי שנשים חייבות בתפילה אחת ביום.

א. האם זה נכון?

ב. אני צריכה להחליט על תפילה קבועה (כלומר 'לקבוע' לעצמי שאני מתפללת לדוגמא שחרית ולהתפלל רק שחרית) או שאיזו תפילה שיוצא לי להתפלל.

אני שואלת מכיוון שבחופש לפעמים נוח לי יותר להתפלל מנחה וערבית במניין ואז אני לא מתפללת שחרית בבית כי אני לא ממש מרוכזת.

תודה מראש

תשובה

שלום רב,
א. נשים ספרדיות חייבות בתפילה אחת ביום ונשים אשכנזיות בשתי תפילות (מ"ב סימן ק"ח ס"ק ד') , ומי שמתפללת את כל התפילות תבא עליה ברכה.
אולם אשה שמטפלת בילדיה מן הבקר עד הערב פטורה מלהתפלל.
ב. אם את ספרדיה רצוי לבחור בתפלת שחרית, ואם לא הספקת שחרית תתפללי מנחה או ערבית, ואם את אשכנזיה - תשתדלי להתפלל שחרית וממנחה ואם לא הצלחת תתפללי מנחה וערבית.
בברכה
הרצל , חברים מקשיבים