זמנים וגיל העולם

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 19/10/03 07:04 כג בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

יש לי שאלה בנוגע לזמנים.

השאלה היא כזאת:

אם ה' ברא את העולם לפני 5000 ומשהו שנה,

אז איך זה הגיוני למשל שהדינוזאורים היו לפני כמה מליוני שנים?

ענו לי תשובה אחת:

ה' ברא את המאורות ביום הרביעי , ולפי המאורות אנו יודעים את הזמן של "יום".

אז לפני שה' ברא את המאורות, הימים , יכלו לקחת מליוני שנים כל יום.

ורציתי שהרב יתן לי עוד סיבות... כי מי שענה לי , אמר לי שיש עוד סיבות.

תודה רבה.

תשובה

בסד

שלום רב.

עיין בתשובות רבות באתר על כך.
או במאמרו של הרבי מלובביטש "גיל העולם" ואמונה ומדע.
בסיכום עולה כי ,
1. או שהקביעה המדעית איננה נכונה ,כי המדענים בינהם לא החליטו במדויק מהוא גיל העולם.(יש בינהם פער של מילירדי שנה .9
2. או שאנו לא מבינם את "ששת ימי בראשית".("כאלף שנים בעניך כיןם אתמול..").
וכל יום המוזכר שם הוא הרבה יותר,כי לא היה אדם שימנה את הזמן.
3. חזל דיברו על עולמות שהיו לפני העולם שלנו .
והמאובנים הללו הם מן העולמות ההם.

בברכה