זכויות יוצרים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 26/11/03 13:13 א בכסלו התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום!

ברצוני לשאול שאלה חשובה ודחופה. השנה עליי להגיש עבודה בהיקף של כ- 40 עמודים בתושב"ע. משרד החינוך בודק עבודה זו וזה ציון ששווה ל יחידת לימוד אחת...בקיצור עבודה חשובה מאוד!!

הנושא שבחרנו (אני וחברתי) הוא "זכויות יוצרים- מה המקום בהלכה"? זאת אומרת, האם מותר, אסור, למה, כמו- לצרוב דיסק או להקליט סרט וידאו בין אם זה לשימוש ביתי ובין אם זה למסחר... בקיצור- פירוט הדברים. אנו חוקרות נושא זה אך אנחנו זקוקות לדעתו של רב... בנוסף, זה מצורף לעבודה כנספח.

רציתי לדעת אם תוכל לענות על זה... ולשלוח לאי-מייל שלי, זה נורא חשוב ודחוף!!

תודה רבה... נועה ג. וצופנת ו. (בנות 16)

תשובה

הרב פרופסור נחום רקובר כתב ספר הנקרא
"זכיות יוצרים בהלכה"