התפקיד בעולם

חדשות כיפה הרב אייל קרים 19/10/03 05:13 כג בתשרי התשסד

שאלה

אני בת 17, לא ברור לי מה התפקיד שלי בעולם.. אני לומדת למרות שזה לא מה שאני מרגישה שעלי לעשות.. כאילו בן אדם צריך להרגיש כל לילה לפני שהוא הולך לישון שהוא עשה ושהתקדם, ושמה שמטריד אותך זה רק המבחן שלמחרת.. זה קצת קשה ומרגישים דפוק..

מה הקטע? מה המטרה של החיים בגיל הזה, מילא שמתחתנים, אז יש משפחה , ילדים ואז אני מבינה את החשיבות.. אבל ככה?

תשובה

נכון שמרגישים "דפוק", אבל אדם חייב ללמוד לעשות דברים שאין לו
כ"כ חשק לעשותם, כי בחיים לא עושים רק מה שרוצים, אלא גם מה
שלא רוצים וצריך להתרגל לזה. ומכיוון "שמחר" את עשויה להזדקק ללימודים
הללו, עלייך לדאוג לעבור אותם בהצלחה, כדי שלא יהוו עבורך משוחה בעתיד.
אני חושב שעלייך לראות תקופה זו כהכנה לקראת תפקידך בעתיד. ומאחר
וגם לאמצעים יש ערך ולא רק לתכלית, בהיות שהאמצעי משמש להגיע למטרה
(ובעיקר כאן שיתכן שיש לאמצעי ערך עצמי), טוב שתתמקדי בלימודים ותעשי את המירב להצליח בם ויחד עם זאת תנסי למצוא מחוץ למסגרת הפורמלית עשייה ש"תמלא אותך".