השלמת מנין בבית כנסת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 20/11/03 10:41 כה בחשון התשסד

שאלה

שלום רב,

בשכונה שלנו יש 2 בתי כנסת, אחד אשכנזית ואחד ספרדי.

אנו הספרדים מתפללים כל בוקר ב 6:15 החינו אשכנזים ב7:00

כמה חברי מקהילתינו בחרו להיתפלל עם האשכנזים בגלל השעה המאוחרת, אנחנו מתקשים להחזיק את המניו ולא יכולים לאחר את התפילה בגלל השעה .

האם יש אפשרויות לשכנע את המתפללים שעזבו דרך פסיקה הלכתית כגון: חשיבות להשלים מנין חסר או חשיבות להתפלל בנוסח שלנו, או להתפלל כמה שיותר קרוב מנץ החמה וכו'

תודה

תשובה

שלום רב.
לדעת הגר"מ אליהו שליט"א צריך לשכנע את אותם יהודים לחזור למנין המוקדם ויש בכך זכות גדולה של החזקת מנין והקמת עוד בית כנסת בישראל.
בברכה,
צבי קוסטינר.