הריון ובדיקות גנטיות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/01 00:54 יח בכסלו התשסב

שאלה

ב"ה, אשתי נמצאת בסוף חודש שני להריונה.

זהו הריון שני (יש לי ילדה בת שנתיים, בריאה תודה לאל).

הרופא נתן לאישתי רשימה של בדיקות גנטיות לעבור, ואמר לה שתקרא את החומר ותחליט אילו בדיקות לעשות.

שאלתי, האם יש בדיקות הכרחיות שצריך לעבור או שמא לא כדאי להכנס לבדיקות שגם אם ר"ל יהיו תוצאות לא טובות אין מה לעשות?

תשובה

בס"ד

לאלון

בטח בה' ועשה טוב. שכון ארץ ורעה אמונה. אין צורך להכנס ללחץ ולבדוק כל מיני בדיקות מיותרת. רק כשיש חשש לבעיה הולכים לבדיקות. כל עוד אין חשש לא מעלים אותו.
אבל אם אשתך בלחץ - זו סיבה טובה לבדיקות. כי הלחץ הוא מסוכן מכל.

שמואל אליהו