הקפות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 10/10/03 04:37 יד בתשרי התשסד

שאלה

בעזרתו יתברך!!

הרב שלום:))

אני מתגוררת באיזור שהרוב בו הוא חילוני והקשר לדת הוא מועט אם בכלל...אחת הפעמים הבודדות בשנה שבה הציבור החילוני אצלנו

נחשף לדת זה בהקפות השניות...כולם יוצאים לרחוב וממש אנשים שאין להם ביום יום קשר לדת שמחים ורוקדים..

הבעייה היא שאין מחיצה בהרקדות כך שכולם רואים את הבנות רוקדות..

השאלה שלי היא..האם לרקוד ובכך לעשות קידוש ה' ממש:)

או שלא לרקוד מפני שאין מחיצה??

תודה רבה רבה חג שמח ובשורות טובות:))

תשובה

כמובן שזמן רב קודם שמחת תורה, יש לדאוג לארגן את ההקפות, באופן שתהיה הפרדה בין נשים לגברים ובעיקר בריקודים.
אם הדבר לא נעשה, אין לך להשתתף בריקודים, הן משום שאסור לאישה
לרקוד בפני גברים (ובעיקר בשמחה של מצווה לגמרה של תורה, וכעיין מה
שאמרו חלק מהפוסקים שאין לברך ברכת "שהשמחה במעונו" כשיושבים
בשבע ברכות גברים ונשים בערבוביה), הן משום שהשתתפותך בריקודים