הפלה במקרה של אונס או הריון בלתי רצוי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/08/01 14:07 כג באב התשסא

שאלה

שלום לכם,

האם מותר לפי ההלכה לעשות הפלה במקרה של הריון בלתי רצוי של נערה או במקרה של אשה שנאנסה או שהדבר אסור בכל מקרה?

תשובה

שלום לך,
חיי אדם הם ערך עליון ביהדות, וגם חיי עובר בכלל זה.
אין לאשה בעלות על חיי העובר שבבטנה, ואין לה זכות ליטול סתם כך את חייו.
אמנם, במקרים שישנן סכנות בריאותיות או אחרות לאם הותרה הפלה בתנאים מסוימים אך הדבר צריך להכרעה של רב פוסק הלכה שישקול את מכלול הנסיבות. כיוון שמדובר בדיני נפשות אין אפשרות לוותר על פסיקת רב כמו שאיננו עושים ניתוח מסובך ללא רופא מומחה.
אם זו שאלה למעשה אנו מציעים לפנות למרכז לסיוע לנשים דתיות (טל': 6555744/5 - 02 . או שרות ביפר 03-6106666, 04-8306666, 07-6278866 מנוי 23912, להשאיר מס' טלפון והן יחזרו אלייך - 24 שעות ביממה) - שם תוכלי לקבל את כל המידע והסיוע הדרוש לך, החל מברור אצל רב פוסק בשבילך, דרך הפניה לרופאים המתאימים, וכלה בסיוע כלכלי או כל דבר אחר בעת הצורך.
סודיות מלאה מובטחת, כמובן.
אם יש בעיה ניתן לפנות אלינו שוב לדוא"ל: aviya@maale.org.il , וננסה לעזור ככל יכולתנו.
שלך
חברים מקשיבים