הפגנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/11/01 13:30 ב בכסלו התשסב

שאלה

האים מותר לצאת להפגנות הוא לכל מיני ארועים ארצים (כמו יום ירושלים"ריקוד דגלים"וכו')שהם מעורבים?בתודה מראש תמר

תשובה

ב"ה

תמר,

שלומות!

ראשית, יש לברר את נחיצותם של ההפגנות והעצרות השונות לשלומם של העם והארץ. אין ספק שהמגמה היא להוסיף קדושה ולהוביל את עם ישראל לקראת גאולה שלמה.
אני חושב, שעצרות מעין אלה תורמות לחלק מאיתנו הרבה ליראת השמיים ולתחושת השייכות לכלל. כל אחד מאיתנו רוצה להרגישש חלק מציבור גדול המביא לידי ביטוי את עקרונות החיים של כולנו. לכן, לעצרות גדולות יש ערך רב המרבה תורה ויראת שמיים.
אם את לא מרגישה שהעצרות הללו תורמות לך, עד כדי כך שיוצא שכרך בהפסדך,

אם את מרגישה שאת לא מסוגלת להבחין בין חשיבותה של העצרת לבין הנסיון להקפיד באורח מכסימאלי על גדרי הצניעות, הרי שאז ראוי שלא תלכי. אבל, אם חשיבות ההפגנה ומשמעותה מפעמת בקרבך והליכתך היא תוצאה ממימוש האידאלים הגדולים, אזי "אין שליח לדבר עבירה", ותודעת השליחות תסייע לך לתרום ולהתרם.

בברכה,

שי