העתקת תוכנות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/07/03 02:39 ו בתמוז התשסג

שאלה

בס"ד

באחת השאלות באתר השבת שאסור להשתמש במוצר שנוצר מבסיס גנוב.

לדוגמה, מצגת POWERPOINT שנוצרה באמצעות תוכנה צרובה או מסמך שנוצר באמצעות WORD צרוב אסורים בשימוש.

שאלתי, מה צריך לעשות כדי להתיר את כל הדברים האלה שנוצרו באמצעות תוכנה צרובה?

במידה ורוכשים תוכנה חוקית, האם זה מכפר על החטא ומותר להשתמש בדברים שנוצרו על ידי כשהיתה לא חוקית?

לדוגמה, במידה ויצרתי מצגת POWERPOINT בתוכנת POWERPOINT לא חוקית, ולאחר זמן אני קונה POWERPOINT חוקית עם רשיון על מנת לכפר על החטא, האם מותר לי להשתמש במצגת?

תשובה

בסד

שלום רב .

גם ברכיב גנוב אחד אסור להשתמש!!
אולם בדיעבד נראה לי לאחר שרכשת את התוכנה באופן חוקי , לא חיבו אתך חכמים לפרק את מה שבנית.

בברכה