הכל לטובה..

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/03 16:42 יז בחשון התשסד

שאלה

ב"ה

לכ' הרב, שלום.

השאלה שלי היא כזאת:

"כל מה שה' עושה הכל לטובה"- האם כל מה שקורה, אפילו כל דבר קטן הוא לטובה?

אם אני וחברתי רבנו, או אם עשיתי עבירה ולא עשיתי תשובה לאחר מכן, (ואם עשיתי עבירהבלי לדעת שעשיתי אותה), מה הטובה שיצא מכך אם לא עשיתי תשובה או אם א היתי מודעת לה.?

כשתינוק נולד ו3 חודשים לאחר מכן נהרג ח"ו, מה הטוב שבכך?

בתודה חני14

תשובה

שלום וברכה
ההלכה אומרת כי חייבת אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה. ברם, ההלכה גם אומרת כי הברכה על הרעה אינה "הטוב והמיטיב" כי אם "דיין האמת".
בכך באים לידי ביטוי שני הצדדים של שאלתך. מחד גיסא, אנו מאמינים כי ברובד העליון והפנימי הכל לטובה. אין הכוונה כי כל שמתחולל הוא טוב, כי אם אמונה עמוקה כי לכל דבר, אפילו הרע ביותר, מהלך המוביל אותו לרבדים עמוקים יותר, שם מתברר כי בסופו של דבר יהיה מזה דבר טוב. אולם אנו לא חיים לפי הרובד הזה, כיוון שהוא קומה שניה של אמונה. אנו חיים ברובד הראשון, הפשוט יותר, בו בוכים כשרע ושמחים שטוב, ואם קורה אסון לא מברכים הטוב והמיטיב כי אם דיין האמת. רק אחרי שאנו נוהגים כבני אדם, אנו גם מנסים לטפס לקומה השניה, ולהאמין כי מהצרה שנחתה עלינו, או זו שהבאנו על עצמנו, יצא בסופו של דבר משהו טוב.

כל טוב